3 Tips hoe je na je vakantie ontspannen blijft

3 Tips hoe je na je vakantie ontspannen blijft

 

 

Thuiskomen van vakantie is altijd weer een beetje wennen. De dagelijkse draad terug oppikken, in de routine komen en terug aan het werk gaan.

Zou het niet fantastisch zijn als je wat langer het ontspannen, uitgeruste gevoel zou vast houden?

Het zou mooi zijn als de vakantie niet enkel een moment van batterijen opladen was, evenwel een moment van inspiratie en perspectieven voor als je terug in het ‘gewone leven’ bent.

Dus hoe blijf je langer relaxed na je vakantie?

  1. Ga niet direct aan het werk. Veel mensen gaan na hun vakantie gelijk weer aan het werk. Beste is pas na een paar dagen, zodat je voldoende acclimatiseert. Las nog een paar ontspannende activiteiten in als je thuis bent.
  2. Plan je activiteiten en je werk. Door goed te plannen en regelmatig korte relax pauzes in je to-do lijst in te lassen houd je beter controle over jezelf en dat geeft rust. Wees daarbij gefocust, werk taak na taak af, dat geeft voldoening en rust. Plan de zaken met mate en laat je niet afleiden door dingen waar je geen invloed of vat op hebt want daar ontstaat meestal de stress.
  3. Bedenk hoe je jouw interne kracht verder ontwikkelt. Observeer jezelf, reflecteer hoe je met je emoties omgaat, wordt bewust van jezelf en hoe emoties jou beïnvloeden. Train je brein hoe je met bepaalde dingen anders omgaat, zodat je bij stress weet wat je doet en je niet door de stress laat leiden. Een paar goede manieren om jouw interne kracht verder te ontwikkelen zijn visualiseren, mediteren, luister-en kinesthetische oefeningen, autogene-training.

Ik wens je van harte dat je lang blijft genieten van je vakantie. Merk je dat je toch snel terug in de stress schiet, overweeg dan eens om samen met mij in een coaching traject te stappen.

Ik help je graag om op korte tijd terug in de ontspannen ‘flow’ te geraken en zet je verder op weg met makkelijke oefeningen waarbij je thuis of op je werk zelf mee verder kan. Met als doel dat je zelf beter in staat bent om in je kracht te blijven.

Willen we kennismaken? Klik hier.

Ontspannende groeten,

Sylvia